VIDEO: talvisest elukorraldusest

Eingereicht von Looduskalender - Mi., 20.01.2021 - 10.10
Autorid

Video salvestas Ahto Täpsi

 

Textkörper

 

Euroopa põder ehk põder        Alces alces

 

Põdrad oma suure pea, kongnina ja habemetuustiga on meie looduse ühed majesteetlikumad imetajad.

Nende loomade talvised liikumisrajad ei vasta suvistele ja põhjus on lihtne, talvised toitumistaimed erinevad suvistest nagu ka kogused.

Meie põlise looduse tervetel ja tugevatel esindajal pole näljakartust isegi karmidel talvedel sest veebruaris ja märtsikuul jääb põtrade toitumisaktiivsus väiksemaks.

Põtrade liikumisradadele peavad jääma sellised paigad, kus leidub rikkalikult pajusid kasvamas või põigatakse männinoorendikesse.

Keha kinnitanud loomad  liiguvad mõnda rahulikumasse paika, et pikutades puhata ja mäletseda. Põder ei pruugi omale kraapida lamamisaset pinnaseni vaid räntsatab rahulikult lumele nii jätab loom ööpäevas lumele kümmekond kasukast kollakaks värvunud puhkamisaset.

Talvel võime kohata nii üksikult tegutsevaid isendeid, kui väiksemaid põdraseltsinguid.

Tags

Wir verwenden Cookies auf unser Webseite um die Benutzererfahrung zu verbessern.

Wir verwenden außerdem Dienste zur Analyse des Nutzerverhaltens und zum Einblenden von Werbung. Um weitere Informationen zu erhalten und ein Opt-Out-Verfahren einzuleiten klicken Sie bitte auf „Weitere Informationen“.