VIDEO: talvisest elukorraldusest

Enviado por Looduskalender el Mié, 20/01/2021 - 10:10
Autorid

Video salvestas Ahto Täpsi

 

Cuerpo

 

Euroopa põder ehk põder        Alces alces

 

Põdrad oma suure pea, kongnina ja habemetuustiga on meie looduse ühed majesteetlikumad imetajad.

Nende loomade talvised liikumisrajad ei vasta suvistele ja põhjus on lihtne, talvised toitumistaimed erinevad suvistest nagu ka kogused.

Meie põlise looduse tervetel ja tugevatel esindajal pole näljakartust isegi karmidel talvedel sest veebruaris ja märtsikuul jääb põtrade toitumisaktiivsus väiksemaks.

Põtrade liikumisradadele peavad jääma sellised paigad, kus leidub rikkalikult pajusid kasvamas või põigatakse männinoorendikesse.

Keha kinnitanud loomad  liiguvad mõnda rahulikumasse paika, et pikutades puhata ja mäletseda. Põder ei pruugi omale kraapida lamamisaset pinnaseni vaid räntsatab rahulikult lumele nii jätab loom ööpäevas lumele kümmekond kasukast kollakaks värvunud puhkamisaset.

Talvel võime kohata nii üksikult tegutsevaid isendeid, kui väiksemaid põdraseltsinguid.

Etiquetas

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.

We also use analytics & advertising services. To opt-out click for more information.